Catatan

Cabaran membuat poster

Imej
Hai uolls ... Hari ni dah masuk hari ke tiga dah cabaran untuk membuat poster bermula..
Dalam kami sibuk dengan tugas hakiki dan juga menjalankan bisness sampingan, group kami juga iaitu Fabulous - U ada mengadakan beberapa cabaran... Salah satu cabaran untuk disahut pada kali ni adalah cabaran membuat poster 😊😊

Collen ni bukannya pandai sangat nak buat poster² ni.. Tapi dah namanya cabaran, kenalah sahut kan 😊😊.. Menang kalah belakang kira, yang penting pengalaman... Betul tak??
Seronok tau bila ada group support dalam bisness ni... At least bila dah tak tau nak buat apa, kawan² dalam group support tu boleh tolong... 
Kira memang membantu sangatlah kawan² dalam group support ni... Bayangkan sajalah kalau melakukan bisness tanpa group support, mesti tak best kan...
Selain dari ilmu dan kawan² baru yang kita dapat, pengalaman baru juga dapat kita perolehi... Kira Collen rasa beruntung sangatlah berada dalam bisness berserta group support yang sangat awesome ni😊😊😊
Oh ya, cabaran…

Promosi Twin Pack Vivix

Imej
Promosi Twin Pack Vivix kembali lagi untuk bulan ni... So siapa yang dah lama risik² dengan si Vivix ni, bagus ambil kesempatan untuk cuba bulan ni... 
Takkanlah asyik merisik je kan...  Meminangnya bila pula??? 😂😂 Nilah peluang terbaik untuk korang meminang si botol merah Vivix ni... 
Pada bulan ni bila korang beli 2 botol Vivix korang sebenarnya dah banyak berjimat... 

Jom tengok macam mana korang boleh jimat.. 
Beli 2 botol Vivix
🍓 Diskaun 5% (Rm 40.28)
🍓 Keahlian percuma (Rm69)
🍓 Penghantaran percuma (Rm10.60)
🍓 Duit cash masuk akaun (Rm36.10)


Total penjimatan korang boleh kira sendiri berapa banyak yang korang boleh jimat jika beli pada bulan ni... 
Ingat bulan ni saja tau!!!  Bulan depan tak dapat dah nak jimat² sebanyak ni... 
Jadi jomlah kita shopping Vivix bulan ni.. Boleh je beli dengan Collen..  Korang transfer duit, segala urusan Collen akan settelkan...  Korang tunggu je bungkusan korang sampai depan rumah... Boleh je wasap Collen anytime 😊
----> www.wasap.my/6…

Tips Melawat Orang Sakit

Imej
Bilamana ada dikalangan keluarga, saudara mara atau sahabat handai kita berada dalam kesihatan yang kurang memuaskan dan perlu mendapatkan rawatan di hospital, sudah tentu kita ingin pergi melawat sebagai tanda kita prihatin akan keadaan mereka.. Namun ada beberapa perkara yang anda perlu tahu sebelum lawatan itu dilakukan...


Entry kali ni Collen nak kongsikan sedikit tips yang perlu anda tahu sebelum lawatan dilakukan...

1. Masa melawat
- sebelum pergi melawat tu pastikan korang tahu masa lawatan untuk hospital tersebut.
- ambil tahu bila masa melawat bermula dan berakhirnya masa lawatan. Nanti tak adalah korang penat menunggu kat luar tu ataupun sia² saja perjalanan korang ke sana disebabkan masa melawat dah habis..

2. Pastikan keberadaan pesakit
- sebelum pergi melawat tu, hubungi pesakit atau waris pesakit.. Pastikan pesakit masih lagi berada di wad.. Tak adalah bila korang dah sampai kat hospital, korang tercari² pula pesakit tu.. Bila bertanyakan nurse kat  kaunter, rupa²nya pesak…

4 Suppliment Untuk Kecantikan Kulit

Imej
Kalau rasa rasanya nak bagi kulit muka tu moist, cantik dan bebas cela tu bolehlah cuba Radiant set ni!!
Radiant set kali ni memfokuskan untuk kesihatan dan kecantikan kulit wajah kita. Ianya terdiri daripada :-
🏵 Kolagen ~ untuk memiliki kulit muka yang cantik sudah semestinya perlu ada kolagen yang mencukupi di dalam badan.  Kolagen nilah yang menyebabkan kulit muka kita sentiasa tegang..  Ianya memastikan jaringan kulit sentiasa terjaga..Malangnya seiring dengan pertambahan usia, paras kolagen dalam badan juga turut berkurangan sebab tu lah kita wajib ambil kolagen untuk memastikan keanjalan kulit tetap terpelihara..
~ selain daripada itu, uniknya kolagen dari Shaklee ni adalah ianya hasil daripada ekstrak sisk ikan merah dari laut dalam... Ikan merah laut dalam ni terbukti mampu menahan tekanan dan kurang terdedah dengan merkuri dan bahan kimia lainnya... Ianya lebih mudah diserap ke dalam badan kerana saiz molekulnya yang lebih kecil berbanding kolagen lainnya... Bila mudah dis…

Ostematrix Bantu Masalah Sembelit

Imej
Teman cakap "sejak melahirkan anak ni terasa nak membuang tu susah sangat.. Sebab apa pun tak tau... Minum air rasanya dah cukup.. Makan sayur pun banyak.. Tapi pasal apa bila masa nak membuang susah sangat... Nak kena duduk berjam² kat toilet, tu pun belum tentu keluar habis (tupun kalau keluar)😌😌"
Kesian pula dengar keluhan teman kita seorang ni... Bukannya apa, sebab Collen pun pernah alami perkara yang sama suatu ketika dahulu... Tapi tu dulu, skarang tak lagi ye 😊😊 . Sukar nak membuang tu namanya SEMBELIT!! Biasanya sembelit ni disebabkan oleh kurangnya pengambilan makanan yang tinggi kandungan fiber... Fiber atau serat boleh diperolehi melalui pengambilan sayur²an dan buah²an... . Sembelit juga boleh disebabkan kurangnya pengambilan air dalam badan.. Dalam sehari sekurang²nya 3Liter  jumlah air yang diperlukan oleh badan untuk menjalankan fungsinya dengan baik termasuklah menyingkirkan bahan kumuh dari badan... Pengambilan air yang mencukupi untuk badan amat penti…

Side Income Santai Dari Rumah

Imej
Ramai kawan kawan Collen yang tanya, macam mana Collen boleh terjebak dengan bisnes Shaklee ni... Soalan yang lagi power diajukan adalah "laku ke jual vitamin Shaklee ni?"

Kadang kala lucu juga dengan soalan soalan yang Collen terima ni...  Macam mana Collen boleh terjebak dengan Shaklee 🤔🤔..



Collen asalnya dulu  join member Shaklee ni pun sebab nakkan dapat harga murah je, tapi tak sangka terjebak terus untuk berbisnes...

Lahhh, bisnes kecil kecilan saja pun... Just promote dan jual vitamin... Lagipun bukannya susah sangatpun, just duduk depan hp je... Order dan pengeposan semua boleh buat online, so sesuai sangatlah dengan Collen yang ada anak kecil ni..

Modal pula tak banyak, hanya Rm69 je diperlukan untuk pendaftaran (tak termasuk pos hokey!!) ... Collen mula - mula join dulu, sebulan  je dah balik modal... So memang untung sangat sangatlah.. Kalau betul nak bisnes, bimbingan dan bantuan akan diberikan... Ramai je senior - senior yang sedia membantu, so tak perlu risau…

Berjaya Hamil Setelah 10 Tahun Menanti..

Imej
Hai u olls...  Rasanya dah lama Collen menyepi.. Hari ni Collen nak share satu testimoni kisah benar seorang suami yang berusaha untuk mendapatkan zuriatnya yang ke 2 dan mereka suami isteri memilih Vivix sebagai ikthiar mereka..


" En.Daud Mohamad berumur 33 tahun telah pun dikurniakan seorang anak yang sangat comel.. Namun setelah beberapa tahun berusaha untuk mendapatkan seorang lagi cahaya mata, isterinya masih lagi tidak menunjukkan sebarang tanda² kehamilan..
Bayangkan perasaan mereka suami isteri ketika itu.. Kecewa!! Orang sekeliling dah mula mengajukan pelbagai soalan yang sukar untuk mereka berikan jawapan... Padahal pelbagai usaha telahpun mereka lakukan tapi masih lagi tidak membuahkan hasil...
Pemeriksaan doktor juga telah dilakukan untuk mengetahui apakah masalah mereka... Namun doktor sendiri telah mengesahkan bahawa mereka suami isteri sihat dan tidak mengalami sebarang masalah untuk mendapatkan cahaya mata..
Akhirnya kali ni mereka nekad untuk ikthiar dengan Vivix...…