Isnin, 18 September 2017

4 Suppliment Untuk Kecantikan Kulit



Kalau rasa rasanya nak bagi kulit muka tu moist, cantik dan bebas cela tu bolehlah cuba Radiant set ni!!

Radiant set kali ni memfokuskan untuk kesihatan dan kecantikan kulit wajah kita. Ianya terdiri daripada :-

๐Ÿต Kolagen

~ untuk memiliki kulit muka yang cantik sudah semestinya perlu ada kolagen yang mencukupi di dalam badan.  Kolagen nilah yang menyebabkan kulit muka kita sentiasa tegang..  Ianya memastikan jaringan kulit sentiasa terjaga..Malangnya seiring dengan pertambahan usia, paras kolagen dalam badan juga turut berkurangan sebab tu lah kita wajib ambil kolagen untuk memastikan keanjalan kulit tetap terpelihara..

~ selain daripada itu, uniknya kolagen dari Shaklee ni adalah ianya hasil daripada ekstrak sisk ikan merah dari laut dalam... Ikan merah laut dalam ni terbukti mampu menahan tekanan dan kurang terdedah dengan merkuri dan bahan kimia lainnya... Ianya lebih mudah diserap ke dalam badan kerana saiz molekulnya yang lebih kecil berbanding kolagen lainnya... Bila mudah diserap tu dah semestinya kesannya pun lebih baik kannn..

๐Ÿต Vitamin C

~ Vitamin C membantu melindungi kulit  daripada radikal bebas di sekeliling kita..  Selain daripada itu ianya juga membantu dalam penghasilan kolagen,  mencerahkan kulit, memperbaiki struktur kulit dan membantu mengecutkan jerawat dengan cepat.

~ kita sedia maklum yang Vitamin C ni tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan dan kita perlu mengambilnya melalui sayur - sayuran dan buah - buahan dalam diet harian kita.

~ Ianya juga amat mudah teroksida dalam badan. Oleh itu cara yang paling mudah untuk mendapatkan bekalan Vitamin C yang cukup dan berterusan adalah dengan mengamalkan Vitamin C Shaklee yang mempunyai fungsi pelepasan secara berkala.


๐Ÿต ESP

~ ESP adalah minuman yang tinggi dengan kandungan protein yang berkualiti. Protein amat diperlukan oleh tubuh untuk membina dan memperbaiki tisu - tisu yang rosak. Ianya juga amat membantu dalam proses baikpulih sel - sel kulit kita.

~ selain daripada itu ianya juga mampu membuatkan kulit menjadi lebih gebu dan lembut kerana sel baru yang terhasil lebih sihat dan baik berbanding sebelumnya.


๐Ÿต GLA Complex

~ apa yang paling best bila ambil GLA Complex ni adalah ianya mampu membuatkan kulit kita lembab.. Bila kulit cukup kelembapannya garis - garis halus tidak mudah terbentuk sebab elasiti kulit terjaga, so tak ada lah muka tu dipenuhi dengan tanda tanda penuaan...  Awet muda tau!!

Untuk dapatkan Radiant Set ni, korang boleh wasap Collen ataupun buat beli terus menggunakan kad kredit/debit korang..  Senang je kan ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

๐Ÿ“ฒ  www.wasap.my/60135577849








Collen - 013.5577849
SID 1235757
Pengedar Shaklee Kota Belud, Sabah
COD sekitar pekan Kota Belud
๐Ÿ“ฎ seluruh Malaysia






Disclaimer :
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Sabtu, 19 Ogos 2017

Ostematrix Bantu Masalah Sembelit

Teman cakap "sejak melahirkan anak ni terasa nak membuang tu susah sangat.. Sebab apa pun tak tau... Minum air rasanya dah cukup.. Makan sayur pun banyak.. Tapi pasal apa bila masa nak membuang susah sangat... Nak kena duduk berjam² kat toilet, tu pun belum tentu keluar habis (tupun kalau keluar)๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ"

Kesian pula dengar keluhan teman kita seorang ni... Bukannya apa, sebab Collen pun pernah alami perkara yang sama suatu ketika dahulu... Tapi tu dulu, skarang tak lagi ye ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
Sukar nak membuang tu namanya SEMBELIT!!
Biasanya sembelit ni disebabkan oleh kurangnya pengambilan makanan yang tinggi kandungan fiber... Fiber atau serat boleh diperolehi melalui pengambilan sayur²an dan buah²an...
.
Sembelit juga boleh disebabkan kurangnya pengambilan air dalam badan.. Dalam sehari sekurang²nya 3Liter  jumlah air yang diperlukan oleh badan untuk menjalankan fungsinya dengan baik termasuklah menyingkirkan bahan kumuh dari badan... Pengambilan air yang mencukupi untuk badan amat penting tau!!
.
Tapi bila semuanya tu dah dibuat tapi anda masih mengalami sembelit, mesti ada yang tak kena kan... 
.
Sembelit ni sebenarnya bukan saja disebabkan kurangnya pengambilan air dan fiber semata mata... Ada banyak faktor yang boleh menyebabkan sembelit, contohnya kurangnya pergerakan badan dan kurangnya bahan² tertentu (elektrolite lain) dalam badan...
.
Syukur jugalah sebab kini teman kita tu dah boleh membuang dengan lawas tanpa perlu duduk berjam² lamanya dalam toilet lagi... Malah bila tiba masanya membuang, semuanya senang je dan berjalan dengan lancarnya.. Apa yang dia amalkan???
.
Teman kita tu hanya ambil pil kalsium je ☺☺..
Eehhh, macam pelik pula kan... Pil kalsium boleh membantu masalah sembelit??? Biar betul ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”..
Namanya Ostematrix dan ya ianya adalah pil kalsium!! Tapi ianya bukan kalsium semata² sebab dalam sebutir pil tu ada mengandungi kalsium berserta magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron..
.
Rahsia utamanya disini adalah kandungan magnesium tu. Magnesium tulah yang membantu dalam pergerakan usus untuk mengeluarkan bahan buangan dari dalam badan. Magnesium ni juga bertindak untuk menarik air ke dalam kolon agar najis menjadi lebih lembut dan mudah dikeluarkan... 
.
Jangan risau sebab pil kalsium aka Ostematrix ni boleh diambil pada semua peringkat umur.. Malah untuk mereka yang alah pada produk tenusu juga boleh amalkannya sebab ianya pil kalsium yang bukan berasaskan dari produk soya ataupun tenusu... Itu yang pasti dan ada banyak manfaat lain pengambilan Ostematrix ni!!!




ANDA BERMINAT DENGAN OSTEMATRIX??

Wasap Collen untuk tempahan ataupun maklumat lanjut

๐Ÿต www.wasap.my/60135577849 ๐Ÿต

ATAU


๐Ÿ‘‡ Klik disini untuk belian terus ๐Ÿ‘‡



Collen ~ 013.557 7849
Pengedar Shaklee Sabah
Agen Shaklee Kota Belud
COD sekitar pekan Kota Belud
๐Ÿ’Œ pos di mana jua anda berada




Disclaimer :
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Isnin, 14 Ogos 2017

Side Income Santai Dari Rumah

Ramai kawan kawan Collen yang tanya, macam mana Collen boleh terjebak dengan bisnes Shaklee ni... Soalan yang lagi power diajukan adalah "laku ke jual vitamin Shaklee ni?"

Kadang kala lucu juga dengan soalan soalan yang Collen terima ni...  Macam mana Collen boleh terjebak dengan Shaklee ๐Ÿค”๐Ÿค”..



Collen asalnya dulu  join member Shaklee ni pun sebab nakkan dapat harga murah je, tapi tak sangka terjebak terus untuk berbisnes...

Lahhh, bisnes kecil kecilan saja pun... Just promote dan jual vitamin... Lagipun bukannya susah sangatpun, just duduk depan hp je... Order dan pengeposan semua boleh buat online, so sesuai sangatlah dengan Collen yang ada anak kecil ni..

Modal pula tak banyak, hanya Rm69 je diperlukan untuk pendaftaran (tak termasuk pos hokey!!) ... Collen mula - mula join dulu, sebulan  je dah balik modal... So memang untung sangat sangatlah.. Kalau betul nak bisnes, bimbingan dan bantuan akan diberikan... Ramai je senior - senior yang sedia membantu, so tak perlu risau ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Kalau nak free keahlian pun boleh jugak, ada caranya ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š... Dengan setiap pembelian 200uv dan keatas, anda layak mendapatkan keahlian percuma... Kalau nak tau lebih lanjut tentang ni, boleh pm Collen ye nanti akan diterangkan secara terperinci...



So kalau ada siapa siapa yang nak daftar tu, amatlah dialu alukan... Nak bisnes atau makan sendiri, boleh jer yang penting usaha tu kena adalah๐Ÿค—๐Ÿค—

Sebelum tu, suka Collen nak tegaskan kat sini... Bisnes apa pun kat dunia ni, tak ada yang senang... Semuanya perlukan usaha dan kesabaran... Tak ada bisnes yang memberikan pulangan dalam masa yang singkat dan tanpa usaha yang gigih... Semuanya bermula dari bawah... Jika anda ingin berjaya, anda perlu lalui semua tu dengan sabar dan cekal...

Laku ke tak jual vitamin Shaklee??? ๐Ÿค”๐Ÿค”Apa kata anda cuba dahulu dan anda tentukan laku ke tak๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š




Luv ๐Ÿ˜˜
Collen  ~ 013.5577849
Pengguna dan penjual Vitamin Shaklee


Ahad, 13 Ogos 2017

Berjaya Hamil Setelah 10 Tahun Menanti..

Hai u olls... 
Rasanya dah lama Collen menyepi..
Hari ni Collen nak share satu testimoni kisah benar seorang suami yang berusaha untuk mendapatkan zuriatnya yang ke 2 dan mereka suami isteri memilih Vivix sebagai ikthiar mereka..



" En.Daud Mohamad berumur 33 tahun telah pun dikurniakan seorang anak yang sangat comel.. Namun setelah beberapa tahun berusaha untuk mendapatkan seorang lagi cahaya mata, isterinya masih lagi tidak menunjukkan sebarang tanda² kehamilan..

Bayangkan perasaan mereka suami isteri ketika itu.. Kecewa!! Orang sekeliling dah mula mengajukan pelbagai soalan yang sukar untuk mereka berikan jawapan... Padahal pelbagai usaha telahpun mereka lakukan tapi masih lagi tidak membuahkan hasil...

Pemeriksaan doktor juga telah dilakukan untuk mengetahui apakah masalah mereka... Namun doktor sendiri telah mengesahkan bahawa mereka suami isteri sihat dan tidak mengalami sebarang masalah untuk mendapatkan cahaya mata..

Akhirnya kali ni mereka nekad untuk ikthiar dengan Vivix... Mereka suami isteri mula mengamalkan Vivix secara konsisten berserta dengan doa yang tak putus²... Setelah sebulan lebih konsisten mengamalkan Vivix, akhirnya dia menerima khabar gembira yang mengesahkan isterinya kini hamil anak kedua mereka.... 

Ya!! Isterinya kini berjaya hamil semula setelah 10 tahun menanti kehadiran cahaya mata kedua mereka... Syukur yang tak terhingga ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š"



Bagaimana Vivix Boleh Membantu??

๐Ÿค— Vivix ni membantu memperbaiki sel² tubuh kita yang telah rosak akibat daripada tabiat pemakanan dan gaya hidup kita yang tidak sihat... 

๐Ÿค— Disamping tu, Vivix juga menghalang kemusnahan sel² tubuh berlaku dengan cepat akibat daripada serangan radikal bebas..

๐Ÿค— Ianya juga memberikan tenaga kepada sel² tubuh agar dapat menjalankan fungsinya dengan lebih baik..

๐Ÿค— Secara tak langsung ianya juga dapat membantu dalam meningkatkan tahap kesuburan seseorang...


Cara Untuk Dapatkan Vivix ๐Ÿค”


Bagi anda yang berminat untuk mencuba produk Vivix ni, anda boleh menghubungi Collen melalui aplikasi wasap  www.wasap.my/60135577849

ATAU

Anda boleh je membuat belian terus atas talian dengan menekan ikon dibawah ni ๐Ÿ‘‡



Konsultasi percuma diberikan untuk pelanggan Collen...

Anda boleh wasap Collen untuk panduan pengambilan Vivix setelah anda membuat belian atas talian melalui mengklik ikon diatas tu ๐Ÿ–•๐Ÿ–•

Untuk mendapatkan harga yang lebih jimat, Collen nasihatkan anda untuk mendaftar terus menjadi ahli Shaklee.. Wasap Collen untuk pendaftaran hokey ๐Ÿค—๐Ÿค—


Collen  ~  013.5577849
ID : 1235757
Pengedar Shaklee Sabah
Agen Shaklee Kota Belud
COD sekitar pekan Kota Belud





Disclaimer : 
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Selasa, 25 Julai 2017

Set Menyusu Budget Shaklee

Susu ibu adalah yang terbaik dan ianya diakui diseluruh dunia... Ramai ibu - ibu yang mengimpikan untuk menyusukan anak mereka secara esklusif selama enam bulan, namun sering menjadi masalah apabila pengeluaran air susu semakin hari semakin berkurang pengeluarannya...

Merosotnya penghasilan susu ibu dipengaruhi oleh beberapa faktor, antaranya :-

- emosi ibu tidak stabil
- payudara tidak dikosongkan sepenuhnya
- jarak pengosongan payudara terlalu lama dan tidak konsisten
- tidak mengamalkan makanan seimbang 
- pengambilan air kosong yang tidak mencukupi...


Jika faktor diatas telah dapat diatasi namun pengeluaran susu ibu masih lagi tidak menunjukkan perubahan positif, anda perlu pertimbangkan untuk mengambil suplimen tambahan sebagai 'milk booster' anda.. Pengambilan suplimen tambahan didapati memberikan impak yang positif terhadap peningkatan pengeluaran susu ibu..



Set  Menyusu Budget Shaklee

ESP (850gm)
- ianya mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dalam meningkatkan penghasilan air susu
- memekatkan susu
- mengandungi protein yang tinggi untuk keperluan bayi dan ibu..
- memberikan tenaga untuk si ibu agar tidak mudah letih dan lapar..


Alfalfa (terdapat dua saiz)
* S (330 biji)  /  L (700 biji)
- telah digunakan sekian lama secara tradisi oleh para ibu untuk meningkatkan penghasilan susu ibu
- membantu mengetatkan semula vagina
- membantu mengatasi masalah keputihan



Anda berminat nak dapatkan Set Menyusu Budget ni??? Ikuti langkah dibawah untuk mendapatkannya ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

๐ŸตKLIK ICON ๐Ÿ‘‡ UNTUK BELIAN TERUS๐Ÿต


ATAU


๐Ÿต WASAP COLLEN UNTUK TEMPAHAN ๐Ÿต




Collen - 013.5577849
SID 1235757
Pengedar Shaklee Kota Belud, Sabah
COD sekitar pekan Kota Belud
Pengeposan seluruh Malaysia




Disclaimer :
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Isnin, 24 Julai 2017

Kebaikan Kolostrum Untuk Bayi



Seluruh dunia mengakui bahawa susu ibu adalah makanan terbaik untuk diberikan kepada bayi sebaik ianya dilahirkan dan sehinggalah ianya mula diperkenalkan kepada makanan tambahan iaitu bila usianya mencecah 6 bulan dan keatas... 

Pemberian susu ibu ni lebih elok jika ibu dapat meneruskan pemberian susu ibu sehinggalah usia kanak² tersebut mencecah umur 2tahun...

Pada awal kelahiran bayi, bayi hanya akan mendapat kolostrum dari si ibu.. Kolostrum ni adalah cecair pekat yang berwarna  kuning kekuningan... Namun ianya sering disalah ertikan oleh sesetengah pihak dengan menganggap si ibu tidak ada air susu atau bayi tidak kenyang kerana bukan susu yang keluar dari badan si ibu...

Lazimnya susu ibu ni akan bertukar warna menjadi putih kekuningan (susu) selepas kolostrum dah habis dihisap oleh bayi  iaitu seawal 24 jam - 36 jam selepas kelahiran. Walaubagaimanapun perubahan ini tidak sama dengan setiap individu, boleh jadi ianya akan bertukar lebih awal ataupun sebaliknya..

Pemberian kolostrum ni amat penting untuk diberikan kepada bayi kerana kolostrum nilah yang membantu membina pertahanan pertama bayi terhadap persekitaran..

# gambar hasil dari Mr.google


Antara manfaat yang diperolehi oleh bayi dari kolostrum ni adalah..

๐Ÿ‘ถMembantu dalam proses membuang
-  kolostrum mempunyai kandungan zat yang tinggi yang memudahkan bayi untuk membuang buat pertama kalinya.

๐Ÿ‘ถMengelakan bayi dari terkena jaundice
-  proses kelahiran ada berlakunya kemusnahan sel darah merah yang dikenali sebagai bilirubin. Bilirubin ni perlu dikeluarkan melalui najis dan air kencing untuk mengelakkan bayi dari terkena jaundice.

๐Ÿ‘ถMengelakkan dari mudah terkena penyakit
- kolostrum mempunyai kandungan sel darah putih yang tinggi yang akan membantu bayi dari serangan penyakit yang disebabkan oleh mikroorganisma seperti bakteria. 

๐Ÿ‘ถImunisasi pertama bayi
- kolostrum ni membantu bayi membina antibodinya sendiri terhadap sebarang penyakit yang pernah dihidapi oleh ibunya semasa bayi dalam kandungan

 ๐Ÿ‘ถMudah dicerna
- sistem pencernaan bayi yang baru lahir belum lagi sempurna. Oleh itu bayi memerlukan sesuatu yang mudah dicerna. Kolostrum dari ibu adalah pilihan terbaik kerana ianya kaya dengan kandungan protein dan Vitamin A tetapi rendah kandungan lemak dan kabohidrat di dalamnya.

๐Ÿ‘ถMelindungi usus bayi
- kolostrum mempunyai Immunoglobulin A yang berfungsi melindungi usus bayi dengan  melapisi saluran pencernaan untuk mengelakkan kuman memasuki salur darah bayi. Kolostrum ni akan melindungi usus bayi sehinggalah sistem pertahanan tubuh bayi dapat berfungsi dengan baik.

Sebenarnya ada banyak lagi kelebihan pemberian kolostrum ni terhadap bayi... Menyusukan bayi secara 'direct' juga akan memberikan kesan positif terhadap emosi bayi dan ibu...

So congrats untuk ibu - ibu yang berjaya dan berusaha menyusuhkan bayi mereka dengan penuh kasih sayang!! Dan untuk bakal - bakal ibu diluar sana, ingat kolostrum tu amat penting untuk kesihatan bayi anda... 




Luv ๐Ÿ˜˜, 
Collen

Rabu, 19 Julai 2017

Lecithin Bantu Atasi Perut Buncit




Bab perut buncit ni memang sensitive dikalangan wanita.... Lagi lah kalau perut buncit tu disalah tafsir sebagai mengandung... Malu tau!!! Tak tau nak sorok muka tu kat mana...

Sebelum ni Collen ada masalah perut buncit... Perut buncit ni kalau buncit dibahagian bawah pusat tu ok lagi, senang sikit nak cover...  Tapi kalau buncit atas pusat tu memang stress gila!!!

Memang susah sangat nak pilih pakaian... Bayangkan semua bahagian dah cun tapi bila tengok dibahagian perut, ermmmmm... Macam nak nangis rasa ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ...

Mula² tu ingatkan sebab sistem pembuangan yang tak berapa bagus puncanya, sebab Collen memang selalu sembelit.. Tapi bila dah start amalkan Ostematrix dan masalah membuang tu pun dah settle, Collen tengok sama saja buncitnya... Tak berkurang pun!!!

Mmmmm... Ni sah² memang lemak degil lah ni ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”..

Apa yang Collen buat, Collen start amalkan Lecithin secara konsisten... Sebulan amalkan Lecithin agak mengecewakan jugaklah sebab berat badan turun hanya 1kg!!!  Tapi Collen teruskan juga...

Bulan seterusnya timbang lagi, hanya kurang 1kilo!!! Kecewa??? Of course lah kecewa sangat!!!

Oh yah!!  untuk pengetahuan korang, Collen tak ada mengalami masalah berat badan berlebihan... BMI berada pada paras normal... Sebab tu tak turun banyak kut...

Anyway, walaupun tak turun banyak Collen still teruskan sebab selain fungsinya untuk cairkan lemak, Lecithin ni ada fungsinya yang lain yang juga bagus untuk kesihatan... Sebab tulah tetap teruskan jugak pengambilannya๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜..

Dipendekkan cerita, tak lama lepas tu Collen balik kampung.. Dalam bilik Collen tu adalah tersimpan baju² lama yang memang sah² dah tak muat... Saja gatal tangan nak try test baju² lama tu...

Guess what??? Macam tak percaya ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ.. Bahagian perut tu senang je nak sarung dan baju lama dah boleh pakai balik!!! Collen apa lagi selongkarlah balik baju² lama tu ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚..

Dalam kecewa terhadap Lecithin tu sebenarnya ada kegembiraan yang tersembunyi... Patutlah pernah dengar org cakap sebelum ni.. 

" biar penurunan tu sikit tapi yang penting inchloss tu!!" ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—

Yang ni Collen setujuh sangat!!! Berat badan still ada pengurangn tapi tak banyak... Tapiiii perut buncit serious memang dah agak leper sikit...


Bagaimana Lecithin Membantu???

- salah satu punca perut buncit adalah disebabkan penggumpulan lemak dibawah lapisan kulit...

- Lecithin membantu dengan memecahkan molekul lemak agar menjadi bahagian yang lebih kecil agar ianya mudah disingkirkan dari badan..

- sebotol Lecithin mengandungi 180 capsule berharga Rm58.30..


Wasap Collen terus untuk tempahan ๐Ÿ‘‡
 ๐Ÿต  http://www.wasap.my/60135577849 ๐Ÿต


ATAU


Buat belian terus atas talian, klik ikon๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


** Konsultasi cara pengambilan akan diberikan secara percuma untuk pelanggan Collen... Anda boleh wasap Collen untuk panduan pengambilan vitamin ni setelah anda membuat belian atas talian..



Collen ~ 013.5577849
SID 1235757
Pengedar Shaklee Sabah
Agen Shaklee Kota Belud
COD sekitar pekan Kota Belud





Disclaimer : 
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

4 Suppliment Untuk Kecantikan Kulit

Kalau rasa rasanya nak bagi kulit muka tu moist, cantik dan bebas cela tu bolehlah cuba Radiant set ni!! Radiant set kali ni memfok...