sembelit

Manfaat utama pil kalsium Ostematrix

Julai 02, 2017

Pil kalsium Ostematrix dikatakan bukan mengandungi kalsium semata- mata kerana dalam setiap kalpet pil kalsium tersebut ada mengandungi bahan mineral lainnya seperti magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Setiap mineral yang ada dalam sebutir pil kalsium ini mempunyai fungsinya yang tersendiri dan saling berkait rapat antara satu dengan yang lain..

Apa yang membezakan pil kalsium Ostematrix dengan produk kalsium lainnya yang ada di pasaran adalah Ostematrix mempunyai isi kandungan kalsium yang paling seimbang dengan memastikan kadar penyerapan dalam tubuh adalah sebanyak 99%.

Selai itu, ianya juga diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut mati.


MANFAAT UTAMA OSTEMATRIX


Menguatkan tulang
- kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi / kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.


Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
- pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.


Meringankan stress
- ianya membantu mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress.
- ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.


Memperbaiki masalah haid
- kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000 mg kalsium dan magnesium serentak dapat meringankan sakit semasa haid dan membantu dalam pembuangan air kecil.


 Pengalkalian tubuh
- kalsium adalah merupakan mineral yang bersifat alkali dan ianya berkesan dalam memastikan imbangan PH dalam tubuh.
- ianya juga membantu menghalang obesiti dikala usia sudah lanjut. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.


Memperbaiki hiperkativiti perut dan sakit gastrik.
- perut mengeluarkan asid untuk membantu dalam pencernaan. Pengeluaran asid yang berlebihan boleh menyebabkan ketidakselesaan pada perut. Pengambilan kalsium dapat membantu mengatasi masalah tersebut kerana kalsium bersifat alkali dan ianya akan meneutralkan kandungan asid dalam perut.


Vitamin D
- dinamakan Vitamin D pada tahun 1916 bila ianya didapati mampu merawat penyakit rickets. Ianya membantu meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meningkatkan petumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal.
- vegeterian yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu yang melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak - kanak perlu mengambil suplimen vitamin D.


Magnesium
- ini adalah ion positif no.2 penting didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan.
- ianya juga membantu dalam sistem saraf, mengaktifkan enzim tunuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pada pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melaeut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu.
- ianya juga penting bagi mereka yang mempunyai masalah ketidakseimbangan glukos.


Zinc, boron, manganes & kuprum
- kesemua mineral ini membantu dalam memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.Sebotol pil kalsium Ostematrix mengandungi 120 kaplet (Rm64.93)


Tempahan boleh dibuat dengan menghubungi Collen melalui link πŸ‘‡πŸ‘‡

🏡 http://www.wasap.my/60135577849 πŸ΅


ATAU


Atau anda juga boleh membuat belian terus menggunakan iconπŸ‘‡πŸ‘‡Collen 013-5577849
SID 1235757
Pengedar Shaklee Sabah
Agen Shaklee Kota Belud
COD sekitar pekan Kota Belud
Disclaimer : 
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

You Might Also Like

0 ulasan

SUBSCRIBE

Like us on Facebook