GLA Complex

Mei 01, 2017Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) yang ada dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun keadaan sel dan tisu.

Manfaat utama GLA

Herba tradisi yang dipercayai
- Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dsn meningkatkan stamina.


Mengawal selia hormon estrogen dan testosteron
- GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita. Ianya juga memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.


Melambatkan menopaus
- memperbaiki keadaan menopaus seperti 'hot flashes', insomnia, ketidakhadaman dan depresi.
- pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.


Memperbaiki Prostatomegaly
- GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing


Menentang kanser
- GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh serta menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.


Memperbaiki inflamasi kulit
- GLA juga membantu dalam mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan kurap.
- ianya juga memringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan arthritis.


Menghalang komplikasi diabetis
- selain dari itu GLA juga membantu mengurangkan komplikasi diabetis dengan merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk penghidap diabetis semasa hamil dan usia tua. Ianya juga menringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.


Pelangsingan dan menghalang penambahan berat badan.
- ianya membantu dengan merendahkan kolesterol LDL dan memberikan tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
-perlu diambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.


Menghalang tekanan darah tinggi
- berfungsi dengan menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.


Memperbaiki tekstur rambut
- berfungsi dengan memperbaiki rambut kering dan rambut gugur.

Hiperaktif dan Autisma (ADD/ ADHD)
- dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak - kanak berautisma, sukar memberikan tumpuan ketika belajar dan hiperaktif.


** Supplimen GLA asid linoleik sama penting seperti asida amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan, ianya hanya diperolehi dari makanan. 

** Sangat penting untuk kanak - kanak, remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropause (menopous lelaki).


GLA boleh didapati melalui belian terus menggunakan kad kredit / debit DISINI

Atau

Secara tempahan melalui Collen (0135577849). Untuk harga yang lebih murah apakata anda mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang!!Collen 0135577849
ID : 1235757
Pengedar Shaklee Sabah
Agen Shaklee Kota Belud
COD sekitar pekan Kota Belud - Kota Marudu

You Might Also Like

0 ulasan

SUBSCRIBE

Like us on Facebook