Omega Guard

Mei 04, 2017Omega Guard merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega lainnya dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega -3 EPA dan DHA.


 Kebanyakan pengusaha - pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui  suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega -3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).

Manfaat utama Omega Guard


Asid lemak 

- omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega -3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega -3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kencing yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah - merahan.

Mencegah penyakit saluran darah dan stroke

- DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan salur darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan darah normal dan ketegangan dilehar atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori

- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid - asid lemak omega -3 EPA dan DHA.

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru - paru

- Omega Guard dapat membantu mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

Menentang kanser

- kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru - paru, payudara, prostat dan kolon.Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih effektif.

Memelihara fungsi - fungsi sendi (arthritis)

- paras asid lemak omega -3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi - fungsi sendi dan gout dengan effektif.

Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan

- kajian telah menunjukkan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan  emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak - kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.


Amerika Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang - kurangnya saiz kad permainan (playing card) sebanyak dua kali seminggu yang mengandungi paras asid amino lemak omega -3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

Penyelidikan lanjut tentang ikan air laut sejuk menunjukkan bahawa ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh :
-  merendahkan lemak dalam darah 
- menurunkan pengumpalan platlet darah
- melambatkan pembentukan thrombus
- merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Dapatkan Omega Guard dengan Belian melalui kad kredit / debit disini sekarang.

ATAU

Untuk harga yang lebih jimat boleh hubungi Collen 👉 http://Collen.wasap.myCollen 0135577849
ID 1235757
Pengedar Shaklee Sabah
Agen Shaklee Kota Belud
COD sekitar pekan Kota Belud


You Might Also Like

0 ulasan

SUBSCRIBE

Like us on Facebook