Kalsium Bukan Berasaskan Produk Tenusu Dan Soya..

Jun 27, 2017

Salah satu alternatif untuk mendapatkan sumber kalsium yang berkualiti bagi yang mempunyai alahan terhadap produk tenusu dan yang berasaskan soya adalah Ostematrix.. Bagi yang pernah ataupun menghidap penyakit fibroid ini adalah khabar gembira untuk mereka yang sangat mementingkan kesihatan tulang..Ostematrix ataupun lebih dikenali dengan pil kalsium diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut mati. Ianya tidak mengandungi kalsium semata - mata tetapi ianya lebih daripada itu.. 

Setiap tablet Ostematrix mengandungi kandungan kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron .. Kesemua nutrien - nutrien ini perlu diambil bersama bagi memastikan penyerapan kalsium oleh tubuh lebih berkesan. Ianya juga bagi mengelakkan terjadinya endapan sesetengah mineral ke dalam tubuh.

Setiap mineral yang terkandung dalam Ostematrix ni mempunyai fungsinya yang tersendiri dan ianya saling berkait rapat antara satu dengan yang lain..

Kalsium ~ ianya sumber semulajadi yang berkonsentrasi tinggi dan mudah diserap. Ianya penting untuk asas  kekuatan tulang dan gigi.

Magnesium ~ ianya membantu dalam mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya.

Vitamin D ~ merangsangkan penyerapan kalsium

Boron ~ membantu dalam metabolisma tulang

Zinc, kuprum dan manganes ~ mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang


Tips bagaimana memilih kalsium premium

1. Pilih produk yang mempunyai kandungan Vitamin D dan magnesium

2. Elakkan produk yang diperbuat daripada tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum.

3. Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral..Jika anda berminat dengan Ostematrix, sila klik link dibawah untuk belian ataupun boleh terus hubungi Collen melalui aplikasi wasap pada nombor 013- 5577849


Collen 0135577849
ID : 1235757
Pengedar Shaklee Sabah
Agen Shaklee Kota Belud
COD sekitar pekan Kota BeludDisclaimer : 
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

You Might Also Like

0 ulasan

SUBSCRIBE

Like us on Facebook