KEHAMILAN

Manfaat Protein Untuk Ibu & Janin Dalam Kandungan

April 22, 2018


Ramai yang tak perasan sebenarnya bahawa ketika mengandung pengambilan protein memberi kesan yang sangat besar untuk ibu dan juga bayi dalam kandungan.. Dalam diet harian kita, protein kita boleh perolehi daripada sumber haiwan dan tumbuh - tumbuhan.


Tapi diantara dua sumber yang dinyatakan tadi, sumber manakah yang lebih baik untuk tubuh badan kita... Macam mana nak pilih sumber protein yang terbaik untuk kesihatan dan kandungan kita as a preggy mom..

Apa yang Sis Collen boleh katakan ialah protein dari sumber tumbuh - tumbuhan adalah lebih baik kerana ianya tidak mengandungi hormon, lemak dan mudah dicerna oleh badan. ESP adalah salah satu contoh protein yang berasal dari tumbuh - tumbuhan and the best source of protein for preggy mom..

Manfaat mengamalkan ESP


Esp adalah protein soya iaitu salah satu produk yang berasaskan tumbuhan.. Dan ianya terbukti pengambilannya good for mommy and perkembangan bayi..
.
Manfaat ibu bila minum #ESP
✔ Membantu dalam kesihatan jantung ibu yang terpaksa berkerja 2 kali ganda dari biasa
✔ membina dan memelihara otot ibu
✔ membantu meningkatkan sistem imun badan ibu untuk melawan penyakit
✔ mengurangkan rasa loya ibu dengan kesan kenyang yang lebih lama. Ni boleh elakkan dari serangan gastrik dan pedih ulu hati.
✔ membantu meningkatkan penyerapan vitamin dan suplimen yang diambil oleh ibu.
✔ membantu menguatkan rahim
✔ membantu mengekalkan tahap gula dalam badan disebabkan oleh nilai Glisemix Indexnya yang rendah, which is ianya sangat sesuai untuk pesakit kencang manis..


Manakala manfaat untuk bayi pula bila ibu mengamalkan ESP ialah..
✔ membantu dalam perkembangan otak bayi yang sihat
✔ membantu dalam pembentukan sel, tisu, otot dan organ dalaman bayi dalam kandungan.

Setiap sel yang ada pada tubuh kita ini adalah terdiri daripadaa protein iaitu dimana sel- sel ini akan bergabung untuk membetuk tisu dan kemudiannya organ penting bayi dalam kandungan. Sel yang tidak sihat akibat daripada mengambil sumber protein yang tidak berqualiti  boleh memyebabkan perkembangan  bayi terbantut dan boleh menyebabkan keguguran..

Dapatkan ESP anda sekarang!!

Wasap Sis Collen untuk tempahan / info lanjut. 

You Might Also Like

0 ulasan

SUBSCRIBE

Like us on Facebook